De voordelen van een glazen schuifwand
TrendsWonen

De voordelen van een glazen schuifwand!

1.78KViews

Glazen schuifwanden worden steeds gewilder als huisdecoratie. Ondanks de traditionele deuren die deze categorie nog steeds domineren, geeft glas hedendaagse huizen een slimme en moderne uitstraling. Als het gaat om schoonheid, zijn glazen schuifdeuren het summum van woongenot. Schuifdeuren van glas hebben een lange weg afgelegd op het gebied van ontwerp en functionaliteit, sinds “vlakglas” begin 15de eeuw voor het eerst uit een glasoven uit Namen(België) geproduceerd werd.

De tegenwoordige versie biedt verschillende innovatieve functies zoals gemotoriseerde zonwering en thermische isolatie. Relatief makkelijk in onderhoud en schoonmaken. En reparaties vallen ook goedkoper uit. Houd wel rekening dat door het op deze manier opwaarderen van de woning in zijn algehele bekoring niet goedkoop is. Glazen schuifpuien zijn over het algemeen duurder dan traditionele deuren. Voordat je gaat investeren, overweeg eerst altijd de voor en nadelen.

Waarom vinden we glazen schuifwanden geweldig om te hebben?

Het ontwerp geeft een chique en strakke uitstraling. Een doorzichtige wand zorgt voor een schitterende ambiance en het uitzicht doet iedereen fascineren in huis. Met een duidelijk zicht van beide kanten, presenteer je de woning. Hierdoor krijgt elke ruimte zijn unieke uitstraling van stijl en luxe. Door het installeren van glazen schuifpuien, zul je volop profiteren van natuurlijk licht. Zelfs met gesloten deuren laten ze een aanzienlijke hoeveelheid zonlicht binnen. Voeg een screen aan de buitenkant toe en geniet heerlijk van de frisse buitenlucht.

Bekijk het ook van de praktische kant, met deze glazen schuifpuien creëer je een bijzonder ruime opening. Geen gehannes aan de voorkant van de woning om een incourant meubelstuk naar binnen te krijgen, waar men meestal niet meer de beschikking heeft over een standaardmaat deuringang. Geen last van externe scharnieren ‒ die voorwerpen kunnen beschadigen bij het in en uit sjouwen ‒ dit systeem maakt namelijk gebruik van een railmechanisme.

Met een glazen schuifpui bespaar je op ruimte en energiekosten.

De deuren openen zich niet naar binnen of buiten, maar glijden simpelweg over een rails. Hierdoor bespaart men aanzienlijk ruimte bij het open of dicht doen. Men verschaft zich gemakkelijk toegang, door het soepele systeem volstaat een zacht duwtje om de deur moeiteloos over de rails te laten glijden. Zonder gefriemel aan knoppen en hendels om de deur los te maken, wat vooral in de zomer makkelijk is, als er volop gebruik van wordt gemaakt.

Trek je voordeel uit de energie-efficiëntie, waren de oude glazen schuifwanden nog energieverspillend, tegenwoordig is alles tot in de puntjes netjes afgewerkt. Verbeterde tochtstrip, dubbel glas, thermische isolatie zorgen voor het buiten houden van lawaai en kou. De temperaturen in ons zogenaamde “kikkerlandje” zijn van dien aard geworden, dat iedereen graag grote schuifdeuren zou willen om-trend de extreme temperaturen. Er niets lekkerder dan even de boel laten doortochten om je te ontdoen van die benauwde hitte in huis.

glazen schuifpui

Toch zijn er ook punten die je in acht moet nemen, voor je overgaat op dit systeem.

Woon je in een gebied waar extreme vorst en storm zich regelmatig voordoet, zijn grote glazen oppervlakken misschien niet de juiste keuze. Ze kunnen barsten onder extreme weersomstandigheden, of het nu koud of heet is. Veiligheidsoverwegingen: Hoewel je sloten kunt laten installeren op de schuifpuien, zijn deze nog niet zo sterk als een goed doorboorde vergrendeling van een houten deur. Glas heeft dan zijn bedenkingen wat betreft ongewenste indringers.

Het systeem vergt meer onderhoud in verband met schoonmaken, strepen van vuil en watervlekken verplicht je regelmatig de ramen te lappen. Het frame waar het glas in zit, vraagt ook om enige aandacht, opdat de deuren soepeltjes in de rails blijven glijden. Alles slijt, zo ook een glazen schuifwand, het wordt daarom ook aanbevolen om ze na ongeveer 15 jaar te vervangen. Maar weeg je de voordelen af tegenover de nadelen, zul je een hoop plezier beleven aan een glazen schuifpui.

Geef een antwoord