Trends

De voordelen van anijsblokjes

422Views

Anijsblokjes, wie kent ze niet! Anijsblokjes werden vroeger met volle teugen gegeten, totdat ze anijsstaafjes werden. Samen met anijsthee zijn deze blokjes een van de populairste producten die gemaakt zijn van anijs. Maar er is nog zoveel wat je waarschijnlijk nog niet weet over anijs! Ben jij benieuwd wat anijs is, hoe het zit met de vitamines in anijs en nog veel meer? Aarzel dan zeker niet om verder te lezen.

 

Wat is anijs eigenlijk?

Vaak kennen mensen wel producten die gemaakt zijn van anijs. Echter zijn er maar weinig mensen die weten wat anijs zelf precies is. Eigenlijk is anijs simpelweg een kruidachtige plant. Je kunt de zaadjes van deze plant eten. Deze zaadjes zijn enorm zoet, wat er dus ook voor zorgt dat anijsblokjes zo zoet zijn. De smaak is haast met niets anders te vergelijken. Maar waar komt deze plant vandaan? De anijsplant vindt zijn oorsprong in het oosten van het Middellandse Zeegebied. Onderhand is anijs natuurlijk ook op veel andere plekken te vinden. In Nederland kunnen we de anijsblokjes (of anijsstaafjes) namelijk echt niet wegdenken!

 

Rijk aan veel vitaminen

Wist je dat anijszaad niet alleen heel lekker is, maar ook rijk is aan vitaminen? Je kunt in deze zaadjes namelijk zowel vitamine B1, B2, B3, B5, B6 én B11 vinden. Dit is een hele mond vol. Dit zijn allemaal vitaminen die erg belangrijk zijn voor je gezondheid. De vitaminen zorgen er onder andere voor dat je hart goed werkt, je groei wordt bevorderd, en je zenuwstelsel goed in tact blijft. Een tekort aan de vitaminen kan zelfs nadelige gevolgen hebben. Je zou er zomaar huidproblemen of bloedarmoede van kunnen krijgen. Het is dus zeker niet verkeerd om deze zaadjes te eten.

 

Verschillende mineralen in anijs

Naast dat anijs veel vitaminen bevat, zitten er in anijs ook nog eens een heleboel mineralen. Een van de meest belangrijke mineralen is ijzer. Gelukkig zit er heel veel ijzer in anijs! Dit komt dus goed uit als je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch is. Vaak moet je als vegetariër of veganist extra supplementen slikken om genoeg ijzer binnen te krijgen. Anders kun je last krijgen van een ijzertekort. Als je eens in de zoveel tijd anijsblokjes neemt, is dit dus verleden tijd! En dat is niet het enige! Want anijszaad is ook rijk aan calcium, fosfor, en magnesium. Hierdoor zul je sterke botten krijgen en zal je energievoorziening bevorderen. 

 

Anijs is goed voor je gezondheid

Je zou dus wel kunnen stellen dat anijszaad veel gezondheidsvoordelen biedt. Vanwege  het feit dat er enorm veel vitaminen en mineralen inzitten, is het dus zeker aan te raden om je aan anijsblokjes te wagen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je anijsblokjes vervangt voor supplementen. Anijsblokjes bevatten namelijk wel meer suiker dan anijszaad alleen. Als je écht wilt profiteren van de voordelen van anijs, is het aan te raden om simpelweg anijszaad in te slaan. Zowel verschillende supermarkten als natuurwinkels hebben anijszaad in de schappen liggen. Ren dus naar de winkel en sla een zakje in! Je zult er gegarandeerd baat bij hebben.

Geef een antwoord