bed kopen
TrendsZakelijk

De nieuwste trends op het gebied van een bed kopen

1.1KViews

Is jouw bed aan vervanging toe, maar heb je nog geen idee hoe jouw nieuwe exemplaar eruit moet komen te zien? Een bed kopen is een tijdrovende klus, je schaft namelijk niet zomaar het eerste beste bed aan dat je tegenkomt. Een bed kopen betreft een dure investering waar je lang van wilt kunnen profiteren. Het is daarom van belang dat het bed niet alleen stijlvol is en past bij jouw persoonlijke smaak, maar ook heerlijk ligt en ervoor zorgt dat jij jouw nachtrust optimaal kunt benutten. Lees in dit artikel meer over de nieuwste trends op het gebied van bedden.

Een bed kopen voor rust en ontspanning

Naast de kwaliteit van je bedbodem en matras, heeft de staat waarin je verkeert voordat je in slaap valt ook invloed op jouw slaapkwaliteit van die nacht. De sfeer van de slaapkamer kan grote invloed uitoefenen op jouw gemoedstoestand. Heb je een erg drukke kamer die erg rommelig is? In dat geval zal je waarschijnlijk ook niet veel rust vinden in deze ruimte. Zorg ervoor dat jouw slaapkamer rust en ontspanning uitstraalt, deze sfeer zal ook invloed hebben op jouw gemoedstoestand waardoor je uiteindelijk zal profiteren van een betere nachtrust. Om deze sfeer te kunnen creëren wordt aanbevolen alle voorwerpen die te maken hebben met bijvoorbeeld je werk te verwijderen. Op deze manier kun je echt tot jezelf komen en in alle rust in slaap vallen zonder je bezig te hoeven houden met stressvolle onderwerpen die bijvoorbeeld op het werk spelen.

Een bed kopen voor rust en ontspanning

Rustgevend licht beïnvloedt het lichaam

Wist je dat het lichaam fel licht associeert met activiteit? Misschien heb je weleens gemerkt dat als je net voor het slapen gaan je laptop, telefoon of televisie nog hebt gebruikt zonder blauw licht filter, je meer moeite hebt met in slaap komen. Dit komt door het felle licht, waardoor jouw lichaam denkt dat het juist actie moet ondernemen. Hierdoor wordt de aanmaak van het ‘slaapstofje’, melatonine, geremd. Het lichaam associeert warm of gedempt licht daarentegen juist met slapen. Het wordt daarom sterk aangeraden om op elektronische apparaten gebruik te maken van een blauw licht filter. Eigenlijk is het zelfs het best om helemaal geen elektronisch apparaat te gebruiken net voor je in slaap wilt vallen. Lees je vaak voordat je je ogen dicht doet? In dat geval is het slim om gebruik te maken van een nachtlampje met warm licht. Op deze manier wordt tijdens het lezen de aanmaak van melatonine sterk bevorderd. Probeer daarbij de verlichting op een dusdanige manier te richten dat er schaduwen op de muren en vloeren vallen. Deze zorgen ervoor dat de kamer er levendiger en minder gestructureerd uitziet, waardoor een gevoel van rust en ontspanning wordt gestimuleerd.

Een bed kopen waarin je rustgevend kunt ontwaken

De wijze waarop je wakker wordt is van grote invloed hoe jij jouw nachtrust zal ervaren. Word je op een brute wijze gewekt en met een vervelend gevoel wakker? In dat geval zal jij ook het gevoel hebben dat je geen goede nachtrust hebt gehad. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een natuurlijke opbouw van lichtsterke een positieve invloed heeft op het ontwaken, waardoor je je overdag ook minder snel slaperig zult voelen. De intensiteit van de slaap zal langzaam afnemen wanneer de lichtsterkte verhoogd wordt, waardoor je zal ontwaken tijdens een lichtere slaapfase. Het gebruik van een wekker in combinatie met een geleidelijk toenemend licht is dan ook de perfecte manier om op een goede manier wakker te worden.

Geef een antwoord