Elektrische sfeerhaard
AlgemeenTrendsWonen

De elektrische sfeerhaard

1.85KViews

Bent u op de hoogte van alle voordelen van een sfeerhaard? Met het simpele plug-and-play-system van een sfeerhaard heeft u in een oogwenk alle sfeer en gezelligheid in huis die u nodig heeft! En dat met alleen een stekker en een stopcontact. Eenvoudiger en gebruiksvriendelijker kan het bijna niet!

Wat is een elektrische sfeerhaard?

Een elektrische sfeerhaard werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit. Hout of gas is niet meer nodig om toch gewenste romantische vuurtje te krijgen in uw woning. Een sfeerhaard kan overal in uw woning worden geplaatst, van woonkamer tot slaapkamer en van keuken tot badkamer. Dat maakt de elektrische sfeerhaard een zeer aantrekkelijk alternatief voor een gashaard of houtkachel.

Is het vuur van een elektrische sfeerhaard wel realistisch?

Een veel gehoorde vraag is of het vuur van de elektrische haard wel realistisch is. Daar kunnen we volmondig ‘ja’ op zeggen. Veel fabrikanten van gas- of houthaarden hebben zich namelijk vol op de elektrische haarden markt gestort waardoor de sfeerhaard zich de laatste jaren erg snel heeft ontwikkeld. Technieken die vele jaren geleden nog ondenkbaar waren zijn inmiddels geïntroduceerd en sterk verbeterd zodat ze een volwaardig alternatief zijn voor een houtkachel of gashaard.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een sfeerhaard. De huidige generatie sfeerhaarden biedt veel mensen de mogelijkheid om wel een open haard in de woning te plaatsen. Een elektrische sfeerhaard met het vuur van een authentieke gashaard of houtkachel. Een haard die veilig is en vaak kan worden bediend via smartphone (of afstandsbediening).

Weinig beperkingen, makkelijk om in te bouwen

Een elektrische sfeerhaard kan eenvoudig, vaak zonder veel aanpassingen, worden ingebouwd in een woonruimte. Alleen een stopcontact moet in de nabijheid aanwezig zijn. Een sfeerhaard neemt weinig ruimte in beslag en kan op een strakke manier worden ingebouwd in een haardombouw, haardmeubel of complete wandopstelling.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende elektrische sfeerhaarden op de markt. Er zijn haarden die gebruik maken van de waterdamp-technologie, ledverlichting, LCD-LED projectie of een combinatie ervan. Het is vaak een kwestie van smaak welke techniek u het meeste aanspreekt.

Meer weten over de sfeerhaard?

Neem contact op met de Haardenexpert, onze adviseurs staan u graag te woord.

 

Geef een antwoord