feitjes t-shirt
KledingModeTrends

5 feitjes over het T-shirt die je moet weten

1.35KViews

Het T-shirt is ontzettend veelzijdig. Het is dan ook niet gek dat het T-shirt wereldwijd razend populair is en door vrijwel iedereen gedragen wordt. Wie heeft er nu geen T-shirt in zijn kast hangen? Met dit shirt kan je vrijwel alle kanten op. Misschien kies je wel voor basic of ga je voor een felle print of kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ondanks dat we allemaal verliefd zijn op de veelzijdigheid van dit shirt, zijn er ook nog genoeg dingen die we niet weten. Dus bekijk je favoriete Tommy Hilfiger T-shirt nog maar eens goed en lees mee met de volgende 5 feitjes over het T-shirt die je moet weten!

tommy hilfiger t-shirt

1.         Het T-shirt vond zijn oorsprong in Amerika

Het T-shirt werd voor het eerst ontdekt in Amerika. Wat veel mensen niet weten, is dat deze voor het eerst werd uitgevonden door de Amerikaanse overheid. Hier kwam dus helemaal geen modeontwerper of bijzondere fashiondesigner aan te pas. De overheid zocht naar een praktische manier om hun mariniers en schippers warm te houden. Het T-shirt had dezelfde vorm als die we nu kennen, maar werd minder vaak gezien omdat deze als ondershirt gebruikt werd. Het T-shirt werd dus al in 1898 voor het eerst gedragen!

2.         Het T-shirt won aan populariteit tijdens crisis in de jaren ‘30

Het T-shirt werd pas echt gedragen door de ‘gewone’ Amerikaanse arbeiders in de jaren ‘30. Dit was het moment dat de beurs onderuit ging en er miljoenen mensen hun baan kwijt waren. Tijdens de crisis gingen heel veel arbeiders op het land werken en daar werden, je raadt het al, T-shirts gedragen. Dit gebeurde simpelweg omdat het niet gepast was om met een ontbloot bovenlijf te werken en gewone kleding veel te warm waren.

3.         De opkomst van het T-shirt als merchandise product

Nadat de druktechniek van het T-shirt opeens een stuk verbeterd was, bleven de prints langer mooi en omarmden steeds meer bands en sportclubs het T-shirt als merchandise product. Tegenwoordig wordt deze zelfde techniek zelfs gebruikt op de traditioneel bedrukte sweater. Dit is allemaal terug te voeren naar het moment dat het T-shirt doorbrak in de jaren ‘60. Toen werd deze voor het eerst afgedrukt met een prachtige print van Che Guevara en de markt explodeerde!

bedrukte sweatshirt

4.         Prints behoren tot de popcultuur

In de jaren ‘70 was je helemaal hip als je een T-shirt met een opdruk van jouw favoriete band droeg. De Rolling Stones waren enorm populair, maar ook de Smiley Face heeft een vaste plek in onze popcultuur opgenomen. Er zijn tegenwoordig nog genoeg mensen die T-shirts uit deze tijd in hun kamer hebben hangen, simpelweg als collecters item.

5.         Merknamen dragen

Vanaf de jaren ’80 ontstond er een geheel nieuwe trend: het dragen van merknamen op je T-shirt. Je kon toen de stad niet binnenlopen, zonder dat je om de oren werd geslagen met verschillende merken. Je was helemaal hip met de meest bekende merken op je borst gedrukt. Inmiddels zien we deze trend nog steeds terug, al is dat wel een stuk subtieler geworden.

 

Geef een antwoord