3 redenen waarom de papieren agenda weer helemaal in is anno 2021!
Trends

3 redenen waarom de papieren agenda weer helemaal in is anno 2021!

743Views

De papieren agenda is terug van (eigenlijk nooit) weggeweest! Door de digitalisering van onze samenleving was de animo voor papieren agenda’s langere tijd een stuk minder. Waarom zou je immers een papieren agenda gebruiken als je een smartphone met agendafunctie binnen handbereik hebt? Dit betekent echter niet dat de papieren agenda niet meer verkocht werd. Er zijn nog genoeg mensen die hier dankbaar gebruik van maken en in de afgelopen jaar is dat alleen nog maar meer geworden. Heb jij dit jaar ook al een agenda van Moleskine.nl gekocht of twijfel je nog enorm? Hier zijn 3 redenen waarom de papieren agenda weer helemaal in is anno 2021!

1.      Beter overzicht

Natuurlijk lijkt de digitalisering alles tegenwoordig een stuk gemakkelijker te maken. Maar in werkelijkheid schieten sommige dingen er toch wel een beetje bij in. Zo zien we nog al te vaak dat mensen overal en nergens afspraken hebben genoteerd. Op hun smartphone, laptop, ergens snel op een papiertje gekrast toen er niets in de buurt was om het te noteren. Hierdoor is de kans natuurlijk groot dat je dingen gaat vergeten. Om een beter overzicht te krijgen is het dan ook belangrijk om één medium te gebruiken. Een papieren agenda is hier bij uitstek geschikt voor. De batterij kan niet leegraken, je kunt het gemakkelijk meenemen en je ziet binnen één oogopslag welke afspraken er deze dag en de komende dagen staan.

Ben jij iemand die dagelijks enorm veel schrijft en enorm veel planningen maakt? Iets wat niet in een standaard agenda past? Dan is een notitieboek online kopen ook nog eens een super goed idee. Hiermee beschik je over enorm veel ruimte om lekker veel op te schrijven en kun je ook eenvoudig dagplanningen maken. Ook ideaal in de huidige tijd tijdens het thuiswerken.

2.      Schrijven is belangrijk

Experts hameren er steeds meer op hoe belangrijk schrijven met de hand is. Zeker nu we dit steeds minder vaak doen. Schrijven heeft een helend vermogen, zorgt voor een beter concentratievermogen, bevordert het geheugen en werkt mee een aan een optimale verbinding tussen beide hersenhelften. Het is daarom zowel voor de allerkleinsten als ons volwassenen belangrijk om nog regelmatig schrijfwerk aangeboden te krijgen.

Een agenda zorgt ervoor dat je sneller geneigd bent om een pen te pakken en simpelweg wat te schrijven. Een schetsboek online kopen bij Moleskine is een goed idee als je dol bent op tekenen of het maken van korte verhaaltjes, maar door jezelf meer uit te dagen met dagelijkse handelingen zorg je er ook voor dat het schrijven een minder grote belemmering wordt. Of iets wat je simpelweg weer vergeet. Een agenda heb je bijna op dagelijkse basis nodig, waardoor je ook zonder het te beseffen meer tijd vrijmaakt om te schrijven.

3.      Minder afleiding

Geef maar toe, als je je smartphone pakt om even snel een afspraak te noteren dan duurt dit vaak langer dan als je het simpelweg in een papieren agenda zou schrijven. Niet omdat het typen zo lang duurt, maar simpelweg omdat er heel veel stoorzenders zijn. Plotseling zie je een aantal gemiste oproepen, enkele WhatsApp berichten en voordat je het weet ben je al een uur door social media kanalen aan het scrollen en heb je verder nog niets gedaan. De digitale wereld is fijn, maar het maakt ons wel afhankelijk en bijna een beetje verslaafd. Daarnaast gaat de batterij van een papieren agenda nooit leeg, iets waar je smartphone enkel jaloers op kan zijn.

Geef een antwoord