Zo creëer je een trendy interieur met LED verlichting
TrendsWonen

Zo creëer je een trendy interieur met LED verlichting

991Views

LED verlichting is de afgelopen tijd uitgegroeid tot één van de populairste soorten verlichting van dit moment. De tijd dat we massaal kozen voor conventionele verlichting is nu voorgoed voorbij. Hoewel iedereen tegenwoordig wel eens gehoord heeft van LED, weet lang niet iedereen hoe ze deze lampen op een stijlvolle manier in hun woning kunnen verwerken.  

LED verlichting is al heel wat jaren op de markt verkrijgbaar. Vooral de afgelopen 5 jaar is de vraag naar deze producten enorm gestegen. Dit komt voornamelijk omdat men nu pas de voordelen van LED leert kennen. Zoals je weet heeft licht naast een praktische functie ook het doel om extra sfeer te bieden. Maar hoe gebruik je LED dan in je woning? Hoe zorg je ervoor dat de sfeer in huis gewaarborgd blijft? Wij geven enkele tips!

LED inbouwspots

Gelukkig kent LED een enorm divers aanbod. Zeer populair zijn LED inbouwspots. Deze worden voornamelijk gebruikt in moderne interieurs. Doordat ze weinig plek innemen en ook nog eens de strakke uitstraling van het interieur complimenteren, passen zij perfect bij de huidige moderne woontrends.

Daarnaast zijn LED inbouwspots ook nog eens ontzettend praktisch. Zeker in kleine ruimtes. Ze nemen weinig ruimte in beslag doordat ze in het interieur worden verwerkt en kunnen tevens de ruimte eenvoudig verlichten. Hierdoor heb je weinig andere armaturen binnen de ruimte nodig. Bovendien bespaar je ook nog eens aanzienlijk op je energierekening door het introduceren van LED verlichting. Win-win!

LED inbouwspots

Verschillende soorten spots

Het aanbod van LED inbouwspots is ontzettend groot. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden. Kies je voor een inbouwspot die geheel in jouw interieur wordt opgenomen? Of mag het net iets opvallender en kies je voor een kantelbare spot aan het plafond? Werkelijk alles is mogelijk!

Denk bij het plaatsen van LED verlichting wel aan je huidige lichtplan. Hoeveel lampen heb je ongeveer nodig om een gehele ruimte praktisch te verlichten? Zijn er plekken waar je net wat extra verlichting nodig hebt? Bijvoorbeeld in een leeshoekje of aan de eettafel? Het is belangrijk om hierbij stil te staan als je inbouwspots aanschaft. Zo weet je zeker dat de verlichting in huis niet alleen heel sfeervol is, maar ook nog eens ontzettend praktisch zal zijn.

Vraag gerust om advies aan een lampenspecialist. Zij kunnen samen met jou het lichtplan bekijken en waar nodig advies geven. Zo weet je altijd zeker dat je je woning op de juiste manier verlicht.

Voorbeelden van LED verlichting in een modern interieur

Maar waarom zou je voor LED kiezen om jouw interieur stijlvol en praktisch aan te kleden? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

  • Het brede aanbod van LED verlichting zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils te vinden is. Hierdoor kan LED in ieder interieur worden opgenomen. Zo kies je bijvoorbeeld bij voorkeur voor prachtige LED inbouwspots in een modern interieur of prachtige designlampen met LED verlichting voor extra sfeer en functionaliteit.
  • Een LED lamp gaat tot maar liefst dertig keer langer mee dan een reguliere lamp. Zo bespaar je jezelf niet alleen een hoop irritatie, maar ook nog eens een heleboel geld!
  • Door het gebruik van LED verlichting draag jij je steentje bij aan het milieu. Bovendien kan je door al je lampen in huis voor LED te vervangen ook nog eens flink op de energierekening besparen.

Geef een antwoord