industriële lampen
TrendsWonen

Waarom zou je kiezen voor industriële lampen in huis?

1.21KViews

De moeilijkste interieur accessoire om te kiezen, is misschien nog wel de lamp. Kies je voor industriële lampen, moderne lampen of ga je juist voor een klassieke lamp? Tegenwoordig is een industriële stijl interieur helemaal hip. De combinatie van industriële elementen geven een authentieke uitstraling. Wat zijn nou de redenen om te kiezen voor industriële lampen? Lampen heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. De basis keuze is de staande lamp, wandlamp en hangende lamp. Industriële lampen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Een combinatie maken van de meerdere type lampen is dus mogelijk. Doordat industriële lampen een praktische functie hebben gehad, namelijk het verlichten van de fabriekshal, zijn ze bijzonder praktisch in gebruik. De lichtopbrengst is groot en het licht wordt goed verspreid. Toch zijn er meer redenen, dan alleen de praktische reden, om voor dit type lamp te kiezen.

Sfeervolle de industriële verlichting

Sfeervolle industriële verlichting klinkt misschien als een tegenstrijdigheid, toch bestaat het. Je kunt namelijk een land met een lage lichtopbrengst in een industriële behuizing plaatsen. Ook een gloeilamp, gemaakt natuurlijk van led, geeft een mooie uitstraling. Verlichting is dan ook niet wit maar heeft een zachte gele tint. Het voordeel van led, is natuurlijk het lage energieverbruik en daarmee de lagere kosten. Je niet langer zorgen hoeven te maken of de lampen nog aanstaan, dat is toch ideaal? Door de sterke bouw van industriële lampen gaan ze eigenlijk een leven lang mee. En misschien nog wel langer. Het enige wat je af en toe hoeft te vervangen is het “peertje” maar de behuizing is ijzersterk.

Sfeervolle de industriële verlichting

Waar moet je opletten bij het plaatsen van industriële lampen

De originele industriële lampen zijn vaak bijzonder zwaar. Gemaakt van ijzer of zelfs gietijzer ligt het gewicht al snel rond de 5 tot 10 kg. Kan jouw plafond dit gewicht dragen? Je hebt misschien weleens verhalen gehoord van mensen bij wie de verlichting ineens naar beneden kwam vallen. Dit wil jij niet! Het voordeel van nieuwe industriële verlichting kopen is dat er moderne materialen gebruikt worden. Denk een aluminium of kunststof. Deze materialen zijn vele malen lichter en geven dezelfde uitstraling.

Lampen aanschaffen

Een ander punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van industriële verlichting is het formaat. Op een plaatje lijkt het dan wel klein maar in het echt is een industriële lamp vaak erg groot. Om een lamp goed tot zijn recht te laten komen heb je een hoog plafond nodig. Is jouw plafond lagen dan 2,5 meter? Houd dan rekening met de keuze voor jouw verlichting.

Industriële lampen zelf opknappen of nieuwe lamp kopen?

Je kunt natuurlijk een oude industriële lamp op de rommelmarkt op de kop tikken. Vaak zijn deze lampen roestig en moet het binnenwerk vervangen worden. De buitenkant moet afgeschuurd en opnieuw in de verf gezet. Een goede lamp herstellen kost veel tijd en het resultaat laat meestal te wensen over. Een nieuwe lamp kopen met een authentieke oude uitstraling is dé slimme keus. Je kunt direct een set samenstellen in één stijl om aan de wand en aan het plafond dezelfde stijl verlichting te hebben. Kies voor staande lampen in een andere, maar matchende uitstraling en maak jouw plaatje helemaal af. Met een paar mooie items lijkt jouw interieur zo uit een woonmagazine te komen.

 

Geef een antwoord