Refurbished wordt steeds populairder
TrendsVrije Tijd

Refurbished wordt steeds populairder

1.15KViews

Mensen schaffen steeds vaker refurbished producten aan in plaats van nieuwe toestellen. Consumenten die nog nooit een refurbished product hebben gekocht zullen ook minder snel voor refurbished kiezen. Echter, gebruikers die al ervaring hebben met refurbished producten zijn er zeker positief over te spreken. En dat is niet zo gek ook, want er zitten een hoop voordelen aan refurbished. Daarom gaan we in dit blog dieper in op de voordelen van refurbished.

Geen BKR registratie

Sinds 1 mei 2017 krijg je een BKR registratie wanneer je een telefoonabonnement afsluit met een nieuw toestel dat meer dan €250,- kost. De BKR registratie krijg je, omdat je het toestel op afbetaling koopt waardoor je in principe een lening bij de telefoonmaatschappij afsluit. Wanneer je een refurbished iphone 8 koopt bijvoorbeeld, koop je het toestel los en kun je er zelf voor kiezen waar jij je abonnement afsluit. Doordat je de refurbished smartphone van je eigen geld koopt, krijg je dus geen BKR registratie.

Stukken voordeliger

Bovendien zijn refurbished producten stukken goedkoper dan nieuwe producten. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe smartphone, tablet of laptop in de winkel aanschaft ben je al snel een hoop geld kwijt. Wanneer je een refurbished product koopt kan het voordeel al gauw oplopen tot honderden euro’s. Je zou denken dat je dan net zo goed een tweedehands product kunt kopen, echter mis je dan de voordelen die je bij refurbished wél hebt en bij tweedehands niet.

Altijd 24 maanden garantie bij refurbished

Zo heb je bij de aanschaf van een refurbished product altijd 24 maanden garantie en bij tweedehands producten heb je die garantie niet. Je koopt het product namelijk in een winkel of webshop, waardoor je gebruik kunt maken van garantie alsof je het refurbished product nieuw in de winkel hebt gekocht. Hierdoor maakt het de aanschaf ook een stuk veiliger, omdat je zeker weet dat je het product meekrijgt. Dat kan bij een koop op Marktplaats bijvoorbeeld wel anders zijn. Als je ervoor kiest om het product door de verkoper op te laten sturen in plaats van het zelf op te halen, kun je nog soms te maken krijgen met oplichting. Jij maakt namelijk het geld netjes over, maar je krijgt je product nooit geleverd.

Wees niet bang voor slechte kwaliteit

Tevens is een refurbished product ook veiliger om aan te schaffen dan een tweedehands item, omdat refurbished producten altijd helemaal gecontroleerd worden en onderdelen worden vervangen waar nodig. Hierdoor weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. En bij tweedehands is dat nog wel eens te betwijfelen, omdat je niet weet hoe oud het product inmiddels al is en of er intern schade opgelopen is dat je bij de koop niet kunt zien.

Beter voor het milieu

Tot slot is de aanschaf van een refurbished product beter voor het milieu dan wanneer je een nieuw product aanschaft. Een nieuwe smartphone maken kost namelijk 16kg aan CO2. Op één telefoon lijkt dit misschien nog niet zo’n groot verschil, maar als er steeds meer mensen voor refurbished producten kiezen, wordt de vraag naar nieuwe producten steeds kleiner, waardoor er uiteindelijk minder geproduceerd hoeft te worden. En op grote schaal is dit een stuk milieuvriendelijker!

 

Geef een antwoord