Huis-tuin-en-keuken-tips voor bijdragen aan het milieu!
Algemeen

Huis-tuin-en-keuken-tips voor bijdragen aan het milieu!

534Views

Het milieu en een groene bijdrage daaraan wordt met de dag belangrijker en steeds meer mensen gaan op zoek naar manieren om hun steentje te kunnen inbrengen. Van tweedehands shoppen tot het laten plaatsen van zonnepanelen; ingrijpen van groot tot klein en alles ertussenin! Alles voor hetzelfde goede doel: save the planet! En dat is hard nodig, these days. Ben jij nou ook op zoek naar manieren om te kunnen bijdragen aan een groenere wereld, maar weet je niet goed waar te beginnen? Een paar kleine aanpassingen in het dagelijkse leven kunnen al grote impact hebben! ‘Kleine moeite, groot plezier’, zullen we maar zeggen! Benieuwd? Lees snel met ons mee en doe inspiratie op! 

Skip de boterhamzakjes! 

Twee, drie, vier of zelfs zes boterhammen mee voor de dagelijkse lunch met collega’s in de kantine. Opzich geen gekke gewaarwording en ontzettend Nederlands. Helaas, net zo Nederlands; het vervoeren van deze boterhammen in een boterhamzakje. En elke dag een nieuw boterhamzakje mee om te genieten van de lekkerste broodjes. Eigenlijk nergens voor nodig toch? Daarom ons voorstel; schaf een broodtrommel aan! Houdt jouw lunch verser en frisser, en is perfect om bij te dragen aan het milieu. Kies bijvoorbeeld een broodtrommel met vakjes; kan je jouw snacks en lunch in vervoeren! 

Make-up afhalen

Het afhalen van je make-up is (als het goed is) dagelijkse kost en de wattenschijfjes vliegen hiervoor de toonbank over. Helaas gebruiken veel Nederlanders wegwerp make-up wattenschijfjes, niet al te best voor het milieu! Wist je dat er tegenwoordig tons of alternatieven bestaan waarmee je kan bijdragen aan een groenere wereld, zelfs als je ’s avonds je ogen staat schoon te maken? Kies vanaf nu bijvoorbeeld voor wasbare make-up wattenschijfjes; deze zijn herbruikbaar en zorgen dus voor minder afval! Door over te stappen op deze variant kan je buiten het milieu ook nog eens geld besparen op lange termijn; sounds perfect right? 

Doing groceries; op de groene toer!

Een andere aanpassing in het dagelijks leven die kan bijdragen aan ‘groen moet je doen’, is jouw boodschappenlijstje een klein beetje aanpassen. Koop bijvoorbeeld lokale producten – eieren bij de boer – waarmee je dus bijdraagt aan vermindering van export en dus milieuvervuiling. Daarnaast is het natuurlijk ook van groot belang dat je herbruikbare tassen meeneemt, en niet iedere keer voor een nieuwe plastic optie kiest wanneer je de supermarkt bezoekt! Oh, en vergeet niet dat glazen en papieren verpakkingen altijd beter zijn dan plastic varianten… en groenten en nootjes scheppen is natuurlijk het best! Kan je daarna gewoon bewaren in voorraaddozen.

Geef een antwoord