ModeTrendsVrije Tijd

De leukste gevoerde laarzen

637Views

De winter is nu echt officieel van start gegaan. Waar we vorig jaar nog van relatief zacht winterweer konden genieten, is het dit jaar écht losgebarsten. Het vriest vaak en we hebben zelfs al een aantal keer sneeuw gehad. In 2021 werd zelfs weer matige vorst in de Bilt gespot, iets wat in ruim twee jaar al niet meer was voorgekomen. Kortom, een relatief strenge winter. Voor winterliefhebbers natuurlijk een enorme deugd. Toch brengt de winter ook de nodige praktische problemen met zich mee. Zo zijn er mensen die werkelijk altijd klagen over koude handen en voeten. Vooral koude voeten is ontzettend vervelend en kan de winterpret enorm drukken. Maar wat is de oorzaak hiervan en hoe los je het op? De oplossing is simpel en ligt meer voor de hand dan je zou denken: maak gebruik van gevoerde laarzen!

gevoerde laarzen

Koude voeten

De belangrijkste oorzaak voor koude voeten is het feit dat je lichaam niet weet hoe hij zichzelf op moet warmen. Het is voor jouw lichaam het allerbelangrijkste om alle vitale organen van voldoende warmte te voorzien. Wanneer het lichaam hier geen rekening mee zou houden, dan zou je bij relatief zachte temperaturen al problemen krijgen met je hart en longen. Om deze vitale organen voldoende warmte te geven, moet hier meer bloed naartoe worden gepompt. Dit bloed wordt weggehaald uit de kleine bloedvaten. Deze zitten voornamelijk in de handen en voeten. Dit is dus eigenlijk een beschermingsmechanisme van je lichaam en een goed teken, maar dat maakt het uiteraard niet minder vervelend.

Wat zijn gevoerde laarzen?

Gevoerde laarzen zorgen voor meer loopcomfort en dragen bij aan een betere lichaamstemperatuur. Maar wat bedoelen we nu precies met gevoerde laarzen?

Gevoerde laarzen zijn speciaal ontwikkeld voor de koude wintermaanden. Deze laarzen beschikken over een extra verwarmde binnenkant. Hierbij worden doorgaans isolerende stoffen gebruikt, zoals een schapenvachtje of nepbont.

Hierbij wordt er wel onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Zo wordt bij mannen het binnenste bonnetje met name praktisch ingezet. Dit is verder niet zichtbaar aan de buitenkant, maar houdt de voeten wel lekker warm. Dit terwijl het bij vrouwen ook als fashionstatement wordt gezien. Kortom, de gevoerde laarzen mogen gezien worden. Dit merk je bijvoorbeeld aan een extra (nep)bont laagje aan de buitenkant of een klein randje boven de laars. Liefelijk, stoer en extra vrouwelijk tegelijkertijd!

UGG: de meest bekende gevoerde laars ooit

Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke warme laars, dan kom je waarschijnlijk al gauw uit bij het merk UGG. En dat is ook niet zo vreemd, want enkele jaren won dit merk enorm aan populariteit en sindsdien is het niet meer uit het straatbeeld verdwenen. Dit terwijl de meningen over het uiterlijk van de UGG enorm verschillen. Sommige mensen verafschuwen het, anderen zijn er dol op. Feit blijft dat je na de eerste keer dragen precies weet waar de hype om is. UGGS bevatten aan de binnenkant een heerlijk warm schapenvachtje, waardoor de voeten altijd warm blijven. Daarnaast zitten ze gewoon onwijs lekker. Bijna vergelijkbaar met het dragen van pantoffels, maar dan buiten!

Wie dol is op warme voeten én op zoek is naar de nodige draagcomfort, heeft dan ook zeker baat bij schoenen van dit merk. De UGG blijft immers de meest bekende (en misschien ook wel meest besproken) gevoerde laars ooit. Je moet het zelf ervaren om de voordelen (en nadelen) te ontdekken.

Geef een antwoord