5 redenen om voor een grenen vloer in huis te kiezen
TrendsWonen

5 redenen om voor een grenen vloer in huis te kiezen

1.44KViews

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer om jouw woning mee te verrijken? Of ga je wellicht verhuizen en wil je direct de juiste basis leggen? Overweeg dan eens de aanschaf van een grenen vloer!

De grenen vloer werd vroeger regelmatig gebruikt als constructievloer. Ze werden op de draagbalken gespijkerd, waarna de ‘officiële’ vloer bevestigd werd. Veel oog voor de schoonheid van de vloer was er dan ook nog niet. Hier kwam verandering in toen veel oudere woningen later werden opgeknapt. Bij het verwijderen van de bovenste vloer laag, werden plotseling de mooiste grenen vloeren blootgelegd. De interesse voor grenen was hierdoor direct gewekt. Inmiddels worden grenen vloeren dan ook nog maar zelden als constructievloer gebruikt. Het is juist – door zijn fantastische charme – een perfecte keuze voor de afwerking van jouw vloer. Maar waarom zou je voor een grenen vloer in huis kiezen? Wij geven je 5 goede redenen!

1.    Warme uitstraling

De uitstraling van een grenen vloer is eigenlijk met geen pen te omschrijven. Als we woorden zouden moeten kiezen, zouden we denken aan ‘warmte, gemoedelijk en authentiek’. Een grenen vloer geeft jouw woning direct de sfeer die je zoekt. Bovendien beschikt de vloer niet alleen over een warme uitstraling, maar voelt het ook nog eens ontzettend warm aan. Dit komt doordat hout veel sneller de omgevingstemperatuur opneemt. Daardoor kan je heerlijk blootvoets door huis wandelen, zonder dat je koude voeten krijgt.

2.    Een putje of krasje? Geen enkel probleem!

Heb je altijd een heel bedrijvig huishouden? En valt er nog wel eens wat om? Dan hoef je met een grenen vloer niet bang te zijn dat deze direct beschadigd raakt. In tegenstelling tot andere vloeren doet ieder krasje en putje deze vloer juist hartstikke goed. Dit maakt deel uit van zijn charme. Daardoor hoef je nooit bang te zijn om te ‘leven’ en kan je optimaal genieten van jouw prachtige en stevige vloer.

3.    Relatief goedkoop

Veel mensen zijn dol op de uitstraling van een massief houten vloer. Toch is het prijskaartje vaak minder aantrekkelijk. Voor een massief houten vloer betaal je al snel drie keer meer dan voor een simpele laminaatvloer. In dat geval is een grenen vloer een prima oplossing. Dit is een relatief goedkope massief houten vloer. Je beschikt nog steeds over de prachtige voordelen en kwaliteiten van een massief houten vloer, maar dan tegen een aantrekkelijkere prijs.

Relatief goedkoop grenen vloer

4.    Veelzijdig

Een grenen vloer kan op ontzettend veel verschillende manieren behandeld worden. Van lakken tot roken, het kan allemaal. Hierdoor kan de je de vloer geheel naar eigen wens afwerken. Bovendien zijn er ook nog eens enorm veel verschillende tinten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een vloer is die bij jou in de smaak valt.

5.    Gemakkelijk zelf te leggen

Een beetje doe-het-zelver is goed in staat om de grenen vloer zelf te plaatsen. Hierdoor bespaar je eenvoudig op montagekosten. Let er wel op dat je de instructies van de fabrikant opvolgt. Doe je dit niet, dan loop je bijvoorbeeld het risico dat de vloer onnodig gaat ‘werken’. Laat de grenen vloer daarom altijd eerst goed acclimatiseren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Ga niet te overhaast aan de slag voor een beter resultaat!

Geef een antwoord