3 bespaartips op de vaste lasten
WonenZakelijk

3 bespaartips op de vaste lasten

1.08KViews

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen of geniet je al een tijdje van een eigen huis? Dan is het natuurlijk nooit verkeerd om wat extra geld te besparen. Helaas kost een eigen huis ook best wel wat geld. Niet alleen in onderhoud, maar ook qua vaste lasten. Op sommige vaste lasten valt vrijwel niet te besparen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek of huurlasten, deze liggen uiteraard vast. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je op kunt letten. Denk bijvoorbeeld aan het besparen op tv en internet. Wil jij iedere maand extra geld in je zak houden? Wij geven 3 bespaartips op de vaste lasten!

1.         Kies voor een alles-in-1-pakket

Vaak zien we dat mensen voor televisie, internet en bellen aparte abonnementen afsluiten. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar zo kan je wel een hoop besparingen mislopen. Vaak geven abonnement verstrekkers namelijk hoge kortingen als je alle diensten bij hun afsluit. Door voor een alles-in-1-pakket te kiezen, bespaar je dus eenvoudig veel geld. Daarnaast kan je dit pakket geheel naar eigen wens samenstellen. Zo maken slechts nog weinig mensen gebruik van een huistelefoon. Als dit bij jou ook het geval is, kan je deze uiteraard laten schrappen uit het abonnement en daardoor lagere kosten betalen of het abonnement voor televisie en internet uitbreiden. Bovendien is het ook nog eens fijn om alle diensten bij één provider te hebben, omdat dit een stuk overzichtelijker is.

televisie, internet en bellen

2.         Verminder je energieverbruik

Vooral op de kosten voor stroom en gas valt er veel te besparen. 2019 staat immers niet voor niets in het teken van duurzaam en energiezuinig leven. Als je snel veel geld wilt besparen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je huidige verbruik. Waar betaal jij op dit moment het meeste geld voor en hoe zou je dit kunnen veranderen? Soms zijn mensen bang dat ze grootschalige veranderingen moeten aanbrengen om geld te besparen. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Ook de kleine veranderingen kunnen verschil maken, bovendien hoeven deze niets te kosten. Zet bijvoorbeeld de verwarming wat lager, controleer of alle verlichting uitstaat voordat je gaat slapen en trek stekkers tijdig uit het stopcontact. Dit zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.

verminder je energieverbruik

3.         Bewust boodschappen doen

Naast de standaard vaste lasten is het natuurlijk ook belangrijk om iedere week over voldoende boodschappen te beschikken. Dit is echter iets wat veel geld kan kosten als je niet goed oplet. Vaak sluipt het er in en heb je zelf niet in de gaten hoeveel geld je per maand uitgeeft aan boodschappen. Allereerst is het dus belangrijk om inzicht in je uitgaven te krijgen. Bewaar daarom alle bonnetjes en schrijf wekelijks op hoeveel geld je aan huishoudelijke spullen en voedingswaren hebt uitgegeven. Vervolgens kan je kijken waarop je kunt besparen. Door reclamefolders in de gaten te houden, wekelijks een boodschappenlijstje te maken, op internet boodschappen te doen en meerdere winkels te bezoeken kan je de kosten al snel omlaag zien gaan. Vaak is het een kwestie van bewust boodschappen doen. Het zal je verrassen hoeveel geld je hiermee kunt besparen!

Geef een antwoord