Dé voedingstrends van 2021!
gezondheidTrends

Dé voedingstrends van 2021!

849Views

Eten doen we allemaal. Hoewel de één er wel wat meer moeite voor doet dan de ander. Waar de één bijvoorbeeld moeiteloos op kant-en-klare maaltijden leeft, staat de ander iedere dag uren in de keuken om iets lekkers te bereiden. Hoewel dit vooral afhankelijk is van de wil om te koken, speelt hier natuurlijk ook een ander belangrijk aspect in mee: tijd! En laat dat nu net iets zijn wat we tegenwoordig allemaal tekort lijken te komen. Trends zijn van groot belang in iedere sector, maar zeker wanneer het gaat om eten. Ieder jaar zien we namelijk weer nieuwe trends ontstaan, waar vervolgens de supermarkten en de horeca weer slim op in lijken te spelen. In dit artikel spreken we dé voedingstrends van 2021!

Makkelijk eten

Door de komst van corona zijn we allemaal nog een beetje drukker geworden. Hoewel we meer tijd doorbrengen in huis, moeten we ook meer ballen in de lucht zien te houden. Het runnen van een gezin, thuiswerken, het bijhouden van het huishouden… er is geen scheiding meer tussen privé en werk. Hierdoor kan het soms best lastig zijn om alles op orde te houden. Bij de vraag: ‘wat eten we vandaag?’, krijg je dan ook al misschien direct de kriebels. Want eten? Daar had je werkelijk nog helemaal niet aan gedacht. En dan ben je zeker niet alleen. Want makkelijke recepten zijn helemaal hot anno 2021.

Een goed voorbeeld van deze trend zijn natuurlijk kant-en-klare maaltijden, maar ook de steeds toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. Daarnaast doen ze zogenaamde soeppakketten in supermarkten het ook ontzettend goed.

Toch heeft corona in sommige gezinnen ook juist weer voor een verandering gezorgd. Zo zijn er ook mensen die juist van meer tijd profiteren nu ze meer thuis zijn en minder verplichtingen op het werk of op sociaal vlak hebben. Zij zijn juist meer tijd in de keuken door gaan brengen, omdat dit nu simpelweg mogelijk is. Corona heeft de Nederlandse samenleving dus eigenlijk in twee groepen verdeeld als het om koken gaat.

Gezonder eten

Opvallend voor 2021 is dat we steeds gezonder willen gaan eten. Iets waar voorheen steeds minder aandacht aan werd geschonken. We waren druk en aten wat we wilden om maar aan voldoende voedingsstoffen te komen. Echt op de gezondheid letten, dat deden veel mensen niet. Dat was dan ook duidelijk te zien aan de mensen die lijden aan overgewicht of obesitas in ons land. Hoewel we door corona massaal zijn aangekomen, zien we dat er in 2021 ook een verandering aan zit te komen. In 2020 begonnen we allemaal te snoepen en dachten we dat corona binnen een paar maanden wel beteugeld zou worden en dat we dan weer terug naar normaal konden. In de tussentijd verwenden we onszelf iets teveel. Anno 2021 beseffen we maar al te goed dat we niet op die manier kunnen blijven leven en dat overgewicht ons juist kwetsbaarder maakt voor het virus.

Daarom zal dit jaar juist in het teken staan van niet alleen gemakkelijke, maar ook gezonde recepten. De consument wil steeds meer weten wat er in een product zit en hier speelt de technologie tegenwoordig ook slim op in. Zo zijn er verschillende apps waarmee je eenvoudig de voedingsstoffen en calorieën in een voedingsproduct kunt meten.

Geef een antwoord