verschillende soorten gordijnen
TrendsWonen

Verschillende soorten gordijnen

2.2KViews

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen heb je keuze uit verschillende soorten gordijnen. Elk type gordijn heeft weer zijn eigen functie en daarnaast is ieders smaak verschillend, waardoor het kiezen van de juiste gordijnen wel eens een zoektocht kan zijn. Wij vertellen je graag alles over de verschillende soorten gordijnen.

Inbetweens

Inbetween gordijnen worden ook wel inbetweens genoemd. Voor mensen die overgordijnen te dik vinden en vitrages te dun zijn deze inbetweens ideal. Overdag kun je zelf naar buiten kijken en in de avond zien voorbijgangers alleen contouren. Inbetween gordijnen zijn bedoeld om nieuwsgierige blikken buiten te houden en een ruimte gezellig te maken.

Vitrage

Vitrage zijn transparante gordijnen die voornamelijk dienen als decoratie. Deze gordijnen geven een ruimte een besloten karakter, maar laat wel voldoende daglicht binnen. Doordat de gordijnen transparant zijn geven ze een ruimtelijk effect. Wil je je helemaal afsluiten voor de buitenwereld? Vitrage is overigens ook goed te combineren met dikkere gordijnen.

vintage gordijnen

Overgordijnen

Voor extra sfeer in een ruimte zijn overgordijnen perfect. Ze geven een knusse en warme uitstraling aan je kamer. Deze dikke gordijnen houden licht en kou buiten. De isolerende functie van overgordijnen zorgt voor extra comfort in huis. Zo voel je niet de kou van buiten bij het raam, zeker tijdens de wintermaanden een groot voordeel.

Rolgordijnen

Bij functionele verduistering wordt er al snel aan rolgordijnen gedacht. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, dessins en van diverse materialen. Zo kan je de gordijnen kiezen die bij jouw woonstijl past. Deze gordijnen hebben een strakke uitstraling en zijn daardoor niet in ieder interieur even geschikt. Vooral bij een moderne en strakke inrichting passen rolgordijnen. Een rolgordijn voor op de slaapkamer? Kies dan voor een verduisterende stof.

rolgordijn kopen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn tegenwoordig erg populair en zorgen voor een strakke maar tegelijkertijd ook een nonchalante uitstraling. In vrijwel ieder interieur staat een vouwgordijn goed. Je kan ze in hoogte verstellen, waardoor deze gordijnen erg speels zijn. Er zijn twee verschillende soorten vouwgordijnen. Namelijk: Roman en Austrian blinds. Roman blinds zijn door de aanwezige baleinen strakker, terwijl Austrian blinds zonder baleinen een romantische uitstraling hebben.

Plisségordijnen

Deze gordijnen lijken erg op rolgordijnen. Het verschil zit hem in de plooien, door de plooien zijn plisségordijnen speelser. Ook van dit soort gordijnen zijn twee verschillende typen: enkel en dubbel geplisseerd. Bij de enkele bestaat het gordijn uit een laag stof en bij de dubbele uit twee lagen die aan elkaar zijn bevestigd. De dubbel geplisseerde gordijnen hebben een isolerende werking voor je woning. Wat bespaart op energiekosten.

plisségordijnen

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn brede lappen stof die aan de boven- en onderkant op een roede zijn bevestigd. Dit soort gordijnen worden veelal gebruikt voor grote openslaande deuren, grote ramen en schuifpuien. De lagen kunnen gemakkelijk verschoven worden, waardoor je kan spelen met de gordijnen tot je het juiste licht in je woning hebt. Ook kan je de mooiste lichteffecten creëren. Als het gaat om kleuren en dessins heb je ruime keuze, waardoor er voor ieder interieur wel passende gordijnen te

Geef een antwoord