Wat is een stucloper en waar wordt het voor gebruikt?
AlgemeenWonen

Wat is een stucloper en waar wordt het voor gebruikt?

1.07KViews

Het zal men niet ontgaan zijn dat we door de coronacrisis steeds meer zijn gaan klussen in huis. Door extra tijd en vaak meer spaargeld op de rekening is het een stuk gemakkelijker om nu achterstallig onderhoud in huis aan te pakken. Daar komt echter ook bij kijken dat je plotseling enorm veel nieuw gereedschap en materiaal aan moet schaffen om de klus te klaren. Hierbij kun je niet alleen denken aan gereedschap om de klus zelf te klaren, maar ook aan het treffen van veiligheidsmaatregelen. Bij renovatie- of schilderwerkzaamheden in de woning mag bijvoorbeeld een stucloper niet ontbreken. Maar wat is dit nu precies, waar gebruik je het voor en wat zijn de voordelen hiervan?

Stucloper: wat is dat?

De term stucloper wordt maar weinig gebruikt in het dagelijks leven. De kans is dus groot dat je hier zelf nog nooit van gehoord hebt. Wanneer je echt merkt hoe deze eruit ziet en wat hij precies doet, ontdek je ook dat je deze wellicht al vaker gebruikt of gezien hebt.

Een stucloper is een handig afdekmateriaal voor vloeren wat gebruikt wordt tijdens renovatie werkzaamheden of schilderwerkzaamheden om zo de vloer te beschermen. Zo voorkom je dat verf, gesteente, hout of andere dingen die tijdens de verbouwing vrijkomen de vloer zullen beschadigen.

Wanneer je plannen hebt om te schilderen of te renoveren, dan is het dus ook goed om een goedkope stucloper aan te schaffen. Je wil immers voorkomen dat je na het klussen ook direct toe bent aan een nieuwe vloer. Dankzij een stucloper weet je zeker dat deze in topconditie blijft en kun je met een gerust hart blijven klussen.

Hoe wordt een stucloper gebruikt?

Het gebruik van een stucloper is relatief eenvoudig. Hierbij haal je eerst al het bestaande meubilair weg. Zo voorkom je dat er toch nog plekken zijn waar de stucloper geen ruimte heeft en die dus beschadigd kunnen raken. Bovendien is het uiteraard sowieso verstandig om meubilair te verwijderen voordat je gaat renoveren of schilderen, zodat deze niet onnodig beschadigd zullen raken. Zodra alle meubels verwijderd zijn, rol je de stucloper eenvoudig over het gebied waar je gaat klussen.

Groot voordeel van een stucloper is dat deze meerdere keren gebruikt kan worden. Je kunt deze dus na het klussen weer eenvoudig oprollen en bij een nieuwe klus hergebruiken. Een goedkope stucloper wordt dan ook tal van verschillende keren gebruikt, waardoor deze het geld meer dan waard is.

Voordelen stucloper

Een stucloper beschermt dus op de eerste plaats tegen beschadigen door een renovatie of schilderwerkzaamheden. Deze heeft echter ook nog een aantal andere fijne voordelen. Groot voordeel is bijvoorbeeld dat deze zeer geluiddempend werkt. Hierdoor ontstaat er minder geluidsoverlast tijdens het verbouwen. Ook handig wanneer je in een appartement woont en de buren niet onnodig tot last wilt zijn. Ook voor je eigen oren is het een stuk prettiger. Heb je wel eens in een lege ruimte geboord? Door de echo is dit niet prettig. Een stucloper dempt echter het geluid, waardoor je veel fijner kunt werken.

Geef een antwoord