Reizen met de camper: hier moet je aan denken
Vrije Tijd

Reizen met de camper: hier moet je aan denken 

583Views

Is het altijd al jouw ultieme droom geweest om enorme rust op vakantie te ervaren? Om helemaal niets te hoeven en constant nieuwe plekjes te ervaren? Of misschien zelfs wel je woning op te geven en enkel nog te reizen door Europa? Er zijn meer mensen dan je denkt met diezelfde droom. Maar misschien is het slim om eerst klein te beginnen en de eerste trip met de camper in te plannen. Maar waar moet je dan aan denken? 

Zelf een camper bouwen 

Je kunt het nog groter aanpakken door zelf een camper te bouwen. Dit lijkt misschien heel lastig, maar er zijn online tal van stappenplannen en tips te vinden. Er zijn genoeg ervaringsdeskundigen die je hierbij kunnen helpen. Het fijne hiervan is dat je de kosten meer in eigen hand kunt houden. Daarnaast kun je de camper geheel naar eigen wens inrichten. Van alle gemakken voorzien. Gebruik hier ook slim het internet voor. Zo leer je via https://www.camper-elektra.com/ eenvoudig hoe je een elektravoorziening in de camper aanlegt. Dit maakt het reizen natuurlijk nog prettiger, omdat je werkelijk van alle gemakken voorzien bent. 

Laat de camper keuren bij de RDW 

Heb je ervoor gekozen om zelf een camper te bouwen? Dan ben je verplicht om deze eerst door de RDW te laten keuren. Op die manier zorg je ervoor dat de bus officieel wordt benoemd tot camper. Het is sowieso handig om even een paar extra ogen mee te laten kijken. Want ondanks alle tips, is dit hoogstwaarschijnlijk de eerste keer dat je zo’n grote klus zelf uitvoert. Je wilt er wel zeker van zijn dat alles op het gebied van veiligheid in orde is. Het is niet de bedoeling dat er onderweg toch problemen ontstaan. 

Let op: besparen op de bouw van je camper is een goed idee. Dit mag echter niet ten koste gaan van de kwaliteit van de apparatuur. Dit geldt ook voor de zogenaamde ‘luxeproducten’ zoals een Victron omvormer. Kwaliteit gaat in dit soort gevallen boven alles. 

Weet wat je nodig hebt tijdens de reis 

Camper, check! Maar wat nu? Nou, nu is het tijd om de echte reis te plannen. Hierbij is het wel belangrijk dat je weet wat je nodig hebt als je op reis gaat en hoe je de camper moet voorbereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat deze nooit te zwaar beladen is. Dit kan gevolgen hebben voor hoe goed deze op de weg rijdt. Daarnaast kun je er ook een boete voor krijgen als hij te zwaar beladen is. 

Rijd geen routes met te veel kilometers, maar begin klein. Het is echt wel even wennen om plotseling met een camper op reis te gaan. Probeer het dan ook niet direct enorm aan te pakken. Je kunt later altijd nog langere ritten maken. Begin nu klein en geniet van de omgeving en de vrijheid die het rijden met de camper met zich meebrengt. 

Geef een antwoord