LED-Lampen dimmen
AlgemeenWonen

LED-Lampen dimmen

829Views

Er zijn een hele hoop verschillende lampen, maar de meeste mensen gebruiken toch wel Ledlampen. Ledlampen zijn niet al te duur en ook makkelijk te verkrijgen, maar het dimmen van Ledlampen hoor je niet zo vaak. Ledlampen kun je zeker wel dimmen, maar het is wel handig om te weten hoe je dit doet en wat je er dan precies voor nodig hebt. 

Welke Ledlampen zijn dimbaar?

Het is wel belangrijk om de juiste lampen te hebben als je ze wilt gaan dimmen. Het zal zonde zijn als je allemaal mooie lampen koopt en het uiteindelijk niet werkt. Gelukkig kun je de meeste Ledlampen dimmen. Je hebt dan de niet dimbare variant en vaak is daar ook een dimbare variant van.

Je kunt er heel erg makkelijk achter komen op de Ledlamp kan dimmen. Dit staat in de specificaties van het product aangegeven. Als er niets in staat over dimmen is het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om de lamp te dimmen. Je kunt dan beter even verder zoeken naar een lamp waarbij het wel aangeven staat. 

Een dimmer

Wanneer je een Ledlamp wilt dimmen is het wel belangrijk dat je ook een dimmer hebt, anders kom je natuurlijk niet zo ver. Een led lamp dimmer is gelukkig niet moeilijk te gebruiken. 

Een dimmer is een heel erg makkelijk apparaatje. Een dimmer hoeft eigenlijk alleen maar de stroomspanning iets te verlagen en daardoor kun je de lamp dimmen. Helaas kun je voor Ledlampen niet zomaar elke dimmer gebruiken. Ledlampen gaan knipperen wanneer er geen juiste dimmer achter zit en dit is niet wat je wilt als je een dimmer koopt. Je zult dus echt op zoek moeten gaan naar een dimmer die voor Ledlampen werkt.

Net als bij Ledlampen wordt het bij de dimmer ook aangegeven waar hij voor gebruikt kan worden. Wanneer er staat dat hij voor gloeilampen of voor halogeenlampen is, kan hij niet gebruikt worden voor een Ledlamp. Dan moet je even verder kijken naar een andere dimmer die er misschien te vinden is.

Meerdere lampen

Wanneer je graag meerdere Ledlampen met een dimmer wilt, hoef je niet voor elke lamp apart een dimmer te kopen. Je kunt heel erg makkelijk uitrekenen hoeveel lampen je op de dimmer kunt aansluiten.

Wanneer je de dimmer aansluit heeft de dimmer een bepaald aantal watt. Zolang de lampen onder het aantal watt blijven zitten van de dimmer, kan de dimmer de lampen aan. Als je de lampen bij elkaar optelt moeten ze dus in totaal onder de dimmer blijven zitten met het wattage. Op die manier weet je precies hoeveel lampen je kunt gaan aansluiten op een dimmer en elke dimmer je dan kunt kopen.

Geef een antwoord