Investeren in een digitale munt- de do’s en de don’ts
TrendsZakelijk

Investeren in een digitale munt: de do’s en de don’ts

1.19KViews

Investeren in een digitale munt, enkele jaren geleden had dit nog als sciencefiction geklonken. Inmiddels is het niet meer dan normaal om in cryptocurrency te beleggen. Het is tegenwoordig zelfs heel populair. Zeker nu Nederlanders veel minder profijt van hun spaarrekening hebben, wordt er vaker voor alternatieven gekozen. Investeren in een cryptomunt is dan een verstandige keuze. Toch kan de wereld van cryptocurrency voor nieuwkomers nog best wel ingewikkeld zijn. Hoe weet je als starter immers waar je in moet investeren? Hoe verklein je het risico om enorm veel geld te verliezen? Welke fouten mag je zeker niet maken? Cryptocurrencies voor beginners: wat zijn de do’s en de don’ts?

Do:

Wat moet je vooral wel doen als je in cryptocurrency wilt investeren?

  1. Lees je zelf altijd eerst goed in. We weten dat de drempel voor investeren in cryptocurrency laag ligt. Je kunt binnen mum van tijd je eerste investering doen en je bepaalt zelf hoeveel geld je hiervoor gebruikt. Hierdoor kunnen mensen echter nog wel eens de fout maken om geen diepgaand onderzoek meer te doen. Leren terwijl je bezig bent is soms een slim idee, maar in de meeste gevallen niet heel effectief. Doe daarom eerst uitgebreid onderzoek alvorens je de belegging voortzet.
  2. Gebruik een veilige wallet om jouw cryptomunten in te bewaren. Als je dit niet doet, loop je het risico dat waardevolle munten afgenomen worden. Vergelijk het maar eens met een volle portemonnee in de supermarkt laten liggen. Als je geluk hebt, is de vinder zo eerlijk om deze af te geven. Zoniet, dan loop je het risico dat je enorm veel geld verliest.
  3. Maak enkel gebruik van originele wachtwoorden. Als een wachtwoord voor jou goed te onthouden is, is deze voor een ander ook eenvoudig te raden. Geef je wachtwoord daarnaast ook nooit af aan derden, zelfs niet als de melding nog zo officieel eruit ziet. Niemand heeft het recht om jouw wachtwoorden of private keys te vragen.

wallet coins

Don’t:

Succesvol beleggen is iets wat je kunt leren. Daardoor kun je gelukkig ook leren van je eigen fouten en veelgemaakte fouten van anderen. Wij zetten de 3 belangrijkste hieronder op een rijtje:

  1. Buy high, sell low, dit is een bekend fenomeen bij beleggen in cryptocurrency. Dit werd pijnlijk duidelijk toen mensen in 2017 massaal hun geld in bitcoins staken en deze vervolgens in een dip terecht kwam. Heel veel mensen hebben toen verlies gemaakt. Laat je daarom nooit leiden door de koersschommelingen. Deze kunnen namelijk per dag verschillen in dit wereldje. Gebruik je eigen gezonde verstand en bedenk goed wat de toekomstverwachting van de digitale munt zal zijn. Als deze net zijn piek heeft bereikt, dan is de kans groot dat hij daarna enkel nog zal zakken in waarde. Niet doen dus!
  2. In paniek raken als de munt in een dip raakt. Als je enkel in goede munten investeert, zal deze vanzelf uit de dip komen. Dat kan hij echt wel hebben. Ga dus niet in paniek direct al je munten verkopen, maar wacht rustig af. Het kan echter soms wel slim zijn om in een dip munten te kopen, dan is de kans immers groter dat ze alleen nog maar in waarde zullen stijgen. Slim kopen en verkopen is de sleutel naar succes.
  3. Verwacht geen gouden bergen. Het gebeurt maar zelden dat iemand echt rijk wordt van een belegging. Matig daarom je verwachtingen en blijf realistisch. Zo voorkom je teleurstellingen.

Geef een antwoord