Geen beachbody Zo voel jij je toch comfortabel op het strand
Mode

Geen beachbody? Zo voel jij je toch comfortabel op het strand

475Views

Op het strand ontkom je er bijna niet aan: zwemkleding. De een vindt het heerlijk om in bikini over het strand te paraderen, de ander verstopt zich het liefst achter een handdoek of groot wijd T-shirt. Het is natuurlijk fijn als jij helemaal jezelf kunt zijn op het strand en je geen schaamte voelt. Je wilt immers een leuke tijd hebben met vrienden en familie en niet continu onzeker zijn over hoe je eruitziet. Met deze tips voel jij je toch comfortabel op het strand.

Je bent normaal

Maandenlang in de sportschool werken aan een beachbody? Prima als jij daar zin in hebt, maar het is echt niet verplicht. Op het strand vind je mensen met verschillende lichaamstypes. Uiteraard vallen de jonge gespierde mannen met sixpacks en slanke vrouwen met mooie rondingen direct op, maar kijk ook eens verder. Je zult merken dat een groot percentage van de strandgangers absoluut geen ‘perfect’ lichaam heeft. En dat is hartstikke normaal! Vetrollen, striemen, rondingen, bierbuiken, lichaamsbeharing: het hoort er allemaal bij. Dat jij misschien geen maatje 36 hebt, is een kwestie van accepteren.

Een mooie outfit

Je lichaam 100% accepteren is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen heeft nu eenmaal onzekerheden en op het strand is er net even iets meer van je lichaam zichtbaar dan normaal. Tijd om je zelfvertrouwen een boost te geven met een mooie strandoutfit. Voel jij je niet comfortabel in een bikini? Kijk dan eens voor leuke zwemshorts in combinatie met een leuk topje. Of schaf mooie strandjurkjes aan om over je zwemkleding te dragen. Een strandoutfit hoeft echt niet altijd zo naakt mogelijk te zijn. Een nieuwe outfit waar jij je comfortabel in voelt, zal je letterlijk doen stralen in de zon.

Werk aan je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen door een nieuwe outfit is top, maar het is helaas maar tijdelijk. Het is natuurlijk het aller fijnst als jij je altijd comfortabel voelt in je eigen lichaam. Het is daarom belangrijk om dagelijks aan je zelfvertrouwen te werken. Dit doe je bijvoorbeeld door eens goed naar jezelf in de spiegel te kijken en jezelf te vertellen dat je mooi bent. Glimlach en zeg dat je er mag zijn. Vind je dat lastig? Vraag dan eens aan vrienden en familieleden of ze op papier kunnen zetten wat ze mooi aan je vinden. Grote kans dat vrienden dingen mooi vinden aan jou waar je zelf onzeker over bent. Nergens voor nodig dus.

 

Geef een antwoord