Gebruik van RC auto’s wint aan populariteit 
Vrije Tijd

Gebruik van RC auto’s wint aan populariteit 

574Views

De laatste jaren wint het gebruik van RC auto’s, radiografisch bestuurbare auto’s, aan populariteit in Nederland. Het gaat hierbij niet om de modellen die je in de speelgoedwinkel koopt voor een paar tientjes, maar specifiek om de duurdere varianten van bijvoorbeeld Arrma. Deze professionele modellen RC auto’s hebben een waarde van al snel meer dan honderd of tweehonderd euro en zijn veel prettiger te besturen dan de varianten uit de speelgoedzaak. Niet voor niets worden de RC auto’s van bijvoorbeeld Arrma voornamelijk door (jong)volwassenen gebruikt. 

Dat het sleutelen aan- en racen met deze radiografisch bestuurbare auto’s aan populariteit wint hangt samen met de introductie van het hybride werken bij veel werkgevers. Doordat men vaker vanuit huis werkt blijft er meer tijd over om te starten met nieuwe hobby’s. De RC auto’s zijn een goed voorbeeld van zo’n nieuwe hobby van veel mensen. Andere hobby’s die aan populariteit wonnen zijn het klussen in en rondom huis, het bespelen van een muziekinstrument, enzovoorts. 

Sleutelen aan verschillende modellen RC auto’s 

Wie online op zoek gaat naar de verschillende modellen RC auto’s zal al snel opmerken, dat je niet uitsluitend complete ready to run RC auto’s kunt bestellen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de modellen die als bouwpakket worden geleverd. Leuk, wanneer het je hobby is om te sleutelen! Dat sleutelen kan overigens ook aan sommige ready to run RC auto’s. Onder meer bij modellen van Traxxas is dit mogelijk. Doe er alles aan om de aerodynamica van de voertuigen te verbeteren. Traxxas wordt al enige tijd als het kwalitatief beste merk van dit moment gezien. Het merk biedt RC auto’s in tal van verschillende modellen en binnen diverse prijsklassen. 

Racen op een circuit met je RC auto 

Na het sleutelen aan een RC auto wil je achterhalen wat het effect van deze aanpassingen is op de bedienbaarheid en snelheid van het voertuig. Tijd om het circuit op te gaan! Het leukst is het racen met een RC auto wanneer je dit samen met andere liefhebbers doet. Je kunt hierbij zelf een circuit uitzetten in de wijk of bijvoorbeeld bij een lokale boer. Naast deze circuits vind je door heel Nederland RC auto clubs. Deze clubs beschikken vaak over een eigen circuit voor het racen met RC auto’s. Houd er hierbij rekening mee, dat er vaak een specifiek reglement geldt voor het gebruik van deze circuits met een RC auto. 

Geef een antwoord