Etherische oliën kopen
TrendsVrije TijdWonen

Etherische oliën: dé ultieme woontrend van 2018

1.42KViews

Etherische oliën worden gezien als dé ultieme woontrend van 2018. De afgelopen jaren heeft dit bijzondere natuurproduct enorm aan populariteit geworden en inmiddels wordt dit in vrijwel elke woning toegepast. Etherische oliën werden voorheen voornamelijk gebruikt voor aromatherapie in spa’s, massagesalons of praktijken waar meditatiesessies werden gegeven. Inmiddels is vrijwel iedereen bekend met de helende werkingen van etherische oliën en worden deze ook dikwijls toegepast in dagelijks gebruik. Sterker nog: er zijn zelfs al enorm veel bedrijven die aroma diffusers op de werkplaats gebruiken. Maar waarom eigenlijk en waarom zien we etherische oliën als de ultieme woontrend van dit jaar?

Stijlvolle aroma diffusers

Voordat we het gaan hebben over de kwaliteiten van etherische oliën, is het ook belangrijk om meer te weten over de zogenaamde aroma diffusers. Dit zijn de geurverspreiders voor aromatherapie olie en hebben veel mensen over de streep geholpen om toch eens aan deze luchtjes te beginnen. Waarom? Simpelweg omdat de aroma diffusers ontzettend stijlvol zijn. Veel mensen vallen al voor de uitstraling van de aroma diffusers, voordat ze überhaupt weten wat het precies inhoudt. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een aroma diffuser die bij jouw interieur past.

De helende werking van etherische oliën

Naaste de stijlvolle uitstraling van de geurverspreiders, worden er ook nog eens ontzettend veel helende kwaliteiten aan de etherische oliën toegeschreven. Zo zouden de oliën ontzettend goed zijn voor de gezondheid van lichaam en geest. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten een aantal verrassende voordelen:

  • Etherische oliën worden vaak gebruikt voor de verwerking van trauma’s. Mensen die kampen met stressgevoelens door het herbeleven van een trauma, kunnen baat hebben aan aromatherapie. Bij het denken aan- of het herbeleven van een traumatische ervaring, staan al je zintuigen op scherp. Je hersenen verwachten weer een ‘aanval’, omdat jouw lichaam in de vluchtreactie blijft staan. Door middel van aromatherapie leer jij je lichaam en geest om te gaan met het trauma. Ga terug naar je fijnste herinneringen en bedenk wat je toen zag, hoorde en rook. Denk bijvoorbeeld aan de geur van kaneel bij het ruiken van je grootmoeders appeltaart. Voelde je je dan geborgen, veilig, gelukkig? Gebruik deze herinnering en geur dan om je trauma om te zetten. Voel je stress en paniek opkomen? Gebruik dan een geur uit je fijnste herinneringen om je gevoel om te zetten. Uiteindelijk zullen je hersenen zelf deze link leggen, waardoor de ‘scherpste’ kanten van het trauma verdwijnen.
  • Etherische oliën dragen bij aan een gezondere nachtrust. Meestal wordt hier de geur ‘lavendel’ voor gebruikt. Lavendel heef de bijzondere eigenschappen om mensen tot rust te brengen en piekergedachtes te blokkeren. Daarnaast zorgt de lavendel voor een diepere slaap, waardoor je ’s ochtends veel uitgeruster wakker wordt.
  • Met etherische oliën verdrijf je gemakkelijk nare luchtjes uit huis. Dit is ideaal voor gezinnen met huisdieren of bij mensen die roken in huis. Hierdoor is de geur niet overheersend en verbloem je het geheel met de overheerlijke etherische oliën.

Geef een antwoord