De voor- en nadelen van een lipvergroting
ModeTrends

De voor- en nadelen van een lipvergroting

1.38KViews

Niet iedereen is gezegend met even volle en zwoele lippen. Toch is dit de afgelopen jaren wel enorm in de mode geraakt. Modellen worden tegenwoordig zo gephotoshopt dat ze met volle lippen op de voorpagina terecht komen. Dat is niet voor niets, want volle lippen worden niet alleen als sensueel, maar ook nog eens als perfectie beschouwd. Door deze verandering in de samenleving zien we dat steeds meer mensen grijpen naar kunstgrepen om hun lippen voller te maken. Een lipvergroting is anno 2019 dan ook helemaal hot!

Met speciale middeltjes worden de lippen ingespoten, zodat deze van een vollere uitstraling genieten. Bovendien heeft dit ook een voordeel voor oudere mensen. Zij kunnen door middel van lipinjecties hun gezicht een jongere en strakkere uitstraling geven. Maar waarom zou je kiezen voor een lipvergroting? Wat zijn de voor- en nadelen van deze cosmetische ingreep? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Voordelen van een lipvergroting

Als je nog nooit aan een cosmetische ingreep hebt gedacht, is het voor jou wellicht een raadsel waarom mensen voor een lipvergroting kiezen. Natuurlijk is het heel populair om volle lippen te hebben, maar waarom zou je dan direct voor kunstgrepen kiezen? Moet je niet gewoon tevreden zijn met jouw huidige uitstraling? Er zijn verschillende redenen waarom het toch fijn kan zijn om voor een lipvergroting te kiezen:

  • Voor sommige vrouwen is het doen van kosmetische ingrepen nodig om over meer zelfvertrouwen te beschikken. Zij willen het perfecte plaatje dat zij in hun hoofd hebben ook in de spiegel zien. Zonder deze cosmetische ingrepen voelen ze zich minder aantrekkelijk en zelfverzekerd. Voor hun zelfbeeld en eigenwaarde kan het dan ook verstandig zijn om voor een lipvergroting te kiezen.
  • Er zijn ook mensen die van nature zeer dunne lippen hebben. Hierdoor krijgt hun gezicht al snel een ‘strenge’ uitstraling. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen denken dat ze altijd boos zijn of chagrijnig ogen. Dit kan heel veel vervelend zijn. In dat geval kan een lipvergroting baat hebben.
  • Zodra je op een bepaalde leeftijd komt, zal de huid in het gezicht een stuk losser worden. Hierdoor kunnen ook de lippen ‘uitzakken’ en je daardoor een strengere en oudere uitstraling geven. Door middel van een lipvergroting oog je jonger en zit je lekkerder in je vel.

Nadelen van een lipvergroting

Natuurlijk zijn er ook altijd nadelen aan een cosmetische ingreep verbonden. Zo zijn er bijvoorbeeld risico’s waar je rekening mee moet houden. Wellicht is de ingreep helemaal niet naar wens en kan je niet wennen aan jouw ‘nieuwe’ uiterlijk of krijg je te maken met overgevoeligheid voor de verdoving. In zeldzame gevallen treden er zelfs ernstige allergische reacties op, waardoor er gevoelloosheid kan ontstaan die blijvend is.

 

In sommige gevallen is er zelfs sprake van asymmetrie of littekens. Hierdoor zal tevredenheid uitblijven. Daarom is het verstandig om altijd voor een erkende specialist te kiezen. Lees zorgvuldig de recensies, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Gelukkig zijn de meeste mensen overwegend positief over het resultaat van hun lipvergroting!

Geef een antwoord