Alles over je dakkapel vergunning, kosten en meer
TrendsWonen

Alles over je dakkapel vergunning, kosten en meer!

1.05KViews

Een dakkapel is een uitstekende toevoeging aan je huis. Je creëert meer ruimte en het ziet er altijd mooi uit. Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een dakkapel. Zo heb je een vergunning nodig en brengt het natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Om je op weg te helpen, geven we je een aantal handige tips mee om jouw dakkapel zonder problemen te laten plaatsen!

Dakkapel vergunning

Het bouwen van een dakkapel mag niet zomaar in Nederland. Je moet een vergunning hebben bij de gemeente. Echter heeft iedere gemeente zo z’n eigen regels en is het lastig om bij te benen door al deze regels. Toch kun je navraag doen bij de gemeente en zullen zij je voorzien van de nodige informatie. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door het regelen van je dakkapel vergunning uit handen te geven bij je aannemer. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over de vergunning en weet je zeker dat het allemaal volgens de regels wordt uitgevoerd.

Kosten besparen? Bedenk je eerst dit!

De materialen, installatiekosten en eventuele verwijdering van een oud dakkapel brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Echter moet je niet proberen om té veel te willen besparen op een dakkapel. Kwalitatief sterke bedrijven vragen nu eenmaal meer dan minder goede bedrijven in de meeste gevallen. En wanneer je dakkapel van goede kwaliteit is, kun je er langer van genieten en zal de kans op problemen aanzienlijk minder zijn. Op de lange termijn ben je dan ook minder kwijt dan bij de goedkopere aanbieders.

Kosten besparen_ Bedenk je eerst dit!.v1

Begin met het vergelijken van aannemers

Deze tip is zeer voor de hand liggend. Echter blijft het effectief en vinden wij bovendien dat het noodzakelijk is wanneer je een dakkapel gaat plaatsen. Vraag dus altijd een gesprek of offerte aan bij meerdere bedrijven. Let hierbij op de kosten, maar ook op de deskundigheid van een bedrijf. Kosten zijn belangrijk, maar je wilt enkel met experts een overeenkomst aangaan. Je dakkapel moet goed worden geïnstalleerd en wanneer dit niet het geval is, kan dit op termijn extra kosten met zich meebrengen.

Raadpleeg je verzekeraar

Wil je jouw dakkapel renoveren omdat je stormschade hebt? Dan kan het in sommige gevallen zo zijn dat je verzekeraar een deel van de kosten zal vergoeden. In sommige gevallen zelf alle kosten. Dit is natuurlijk enkel mogelijk in dit soort situaties en niet wanneer je voor het eerst een dakkapel gaat plaatsen. Doe echter altijd navraag na een storm of ander voorval bij je verzekeraar.

Wacht met verbouwen tot een rustige periode

Aannemers hebben het in bepaalde periodes van het jaar extra druk. Denk aan de late zomer of de herfst waar aannemers vaak helemaal volgepland staan. Sommige aannemers hebben het druk waardoor ze geen tijd voor je hebben. Soms is het beter om te wachten tot je bij een aannemer terecht kunt waar je voorkeur ligt.

Het kan veel gedoe zijn om een dakkapel te plaatsen. Je hebt ten eerste een vergunning nodig en er komen een hoop kosten bij kijken. Echter kan een goede aannemer de vergunning voor je regelen. Goed onderzoek naar een aannemer is dus uiterst belangrijk.

Geef een antwoord