Stickers
Algemeen

Auto stickers maken online

526Views

 Je kunt online heel veel! Zelf je ontwerp maken van iets en het daarna laten drukken is niets nieuws. Dit gebeurt bijvoorbeeld met foto’s al een langer tijd. Nu kan je ook auto stickers maken online. Hartstikke leuk natuurlijk en iets wat je gewoon een keer gedaan moet hebben.

Wat voor ontwerp kies je voor?

Welk ontwerp dat je kiest dat is natuurlijk helemaal aan jou. Jij hebt er het beste de kijk op wat je mooi vind en wat niet. Een autosticker die zit er vaak ook voor een langere tijd en is niet iets wat je om de week laat vervangen. Wie weet vind jij het wel leuk om je naam op je auto te plakken of je favoriete zanger of zangeres. Wat je daarmee doet is dus zeer persoonlijk.

Zelf printen

Je kunt ook zelf stickers printen en die op je auto plakken. Het is alleen dan wel zaak dat je daar het juiste materiaal voor kiest. Het is namelijk niet zo dat alle stickers ook weer en waterbestendig zijn en het is niet de bedoeling dat na het eerste buitje of de eerste wasbeurt de sticker al hartstikke lelijk is geworden. Laat je daarom goed adviseren wanneer je het zelf wilt doen. Zorg ook dat je de juiste inkt in je printer hebt zitten want de normale inkt is vaak niet waterbestendig. Wil je dus een beetje een goede sticker op je auto hebben en je wil het per se zelf doen dan moet je dus wel met een aantal dingen rekening houden. 

Welke software moet je gebruiken?

Vaak zit er bij jouw printer al software waar je mee kunt printen. Soms zitten er in dat programma ook al templates waar je dus je eigen ontwerp in kunt maken of waar je op een andere manier mee aan de slag kunt. Soms is het zo dat wanneer je stickervellen koopt dat de uitgever van de stickers software op hun site hebben staan wat je kunt gebruiken om te ontwerpen of te printen. Een template hebben is in ieder geval wel handig. Zo weet je precies welke maat je moet hebben. 

Een nadeel is wel dat je wanneer je zelf gaat printen je aan een bepaalde grootte vast zit terwijl dat wanneer je het besteld je vaak wel wat groter kan afdrukken omdat hun daar de apparatuur voor hebben dat te kunnen doen. De meeste huishoudens beschikken over een a4 printer wat maar een afmeting heeft van grof gezegd 20 bij 30 centimeter. Vaak is dit net te klein om ermee te laten zien wat je graag wilt. Kan je heel goed tegen elkaar aan plakken dan is het misschien nog wel te doen maar je zult altijd wel wat van een naad blijven zien. 

Onze tip

Laat het aan de profs over en laat hun jouw ontwerp uitprinten. Dan weet je zeker dat het goed gaat en mocht dat niet zo zijn dan kan je in ieder geval nog terugvallen op hun.

Geef een antwoord